De-a v-aţi ascunselea…


„Ci tu, când faci milostenie, să nu ştie stânga ta ce face dreapta, pentru ca milostenia ta să fie făcută în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti… Ci tu, când te rogi, intră în odăiţa ta, încuie-ţi uşa şi roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti… Ci tu, când posteşti, unge-ţi capul şi spală-ţi faţa, ca să te arăţi că posteşti nu oamenilor, ci Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti” (Matei 6:3-4, 6, 17-18)

Ascundere, ascuns, ascunziş, a ascunde, de-a v-aţi ascunselea… Hm…

Ascultând cu ceva vreme în urmă o predică din textul de mai sus mă gândeam la felul în care ştie omul să se ascundă şi să-şi ascundă, începând încă din grădina Edenului, goliciunea. Mai ales cea spirituală. Ne folosim de texte pentru a găsi… pretexte.

Ne preocupă prea adesea  mai degrabă aspectul de „ascuns” decât actele în sine.
Şi, procedând aşa, ajungem de multe ori să „ascundem” atât de bine şi milostenia, şi rugăciunea, şi postul, încât nu le mai găsim nici noi înşine!

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Biserica, Disperări, Pe gânduri, Picături, Trecător prin lume, Zidul plângerii și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.