Pe acoperiş…


„Într-o seară, regele s-a sculat din patul său şi se plimba pe acoperişul palatului. De pe acoperiş a zărit o femeie foarte frumoasă care se îmbăia.  David a trimis pe cineva să afle cine este femeia şi i s-a spus că este Batşeba, fiica lui Eliam şi soţia hititului Urie” (2 Samuel  11:2-3)

Cunoaştem cu toţii restul relatării. Este vorba despre acelaşi David despre care se spune că „a umblat… în curăţie de inimă şi în dreptate.” Ce s-a întâmplat între aceste două momente? Este uşor de răspuns: „păcatul.” Dar, dacă am încerca să privim mai îndeaproape scena, am remarca două lucruri. David se plimba „pe acoperişul palatului”… şi a văzut o „femeie foarte frumoasă care se îmbăia.”

Într-un fel, cam în acelaşi mod ni se întâmplă şi nouă, când ne merge bine. Suntem liniştiţi, în „palatul” nostru, n-avem prea multe preocupări, ne-am „înălţat” social satisfăcător, suntem pe „acoperişul” societăţii, fără griji… Lumea e o „femeie frumoasă” care nu doar că se „îmbăiază” mereu ca să pară curată, ci se şi „îmbie”…

De la a privi dinspre confortul şi liniştea „acoperişului” şi a fi atras de „femeia frumoasă”, care e lumea aceasta, nu e nevoie decât de un „intermediar”, un „cineva”…

Care poate fi chiar firea noastră, rămasă adormită, pe când noi moţăiam pe „acoperiş”…

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Biserica, Disperări, Pe gânduri, Picături, Sare... amară, Trecător prin lume și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.