Doar dacă…


„Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuşi este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii; şi sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţă de orice păcat” (1 Ioan 1:7)

Umblarea în lumină nu presupune doar conştientizarea drumului pe care umblăm. Lumina scoate în evidenţă şi umbrele! Adică păcatele! Apoi, umblarea în lumină înseamnă şi să vezi cine mai e pe aceeaşi cale. Adică fraţii şi surorile! Şi, când pui laolaltă aceste două lucruri, respectiv când poţi ca, umblând pe cale, să fii tu însuţi, cu bunele şi relele tale, se cheamă că ai părtăşie…

De unde ştii că o ai? E simplu.

Dacă, ajuns departe de casă, simţi că îţi este dor nu doar de cei ai casei, de prieteni, ci şi de fraţii şi surorile din biserica ta, atunci înseamnă că trăieşti cu adevărat părtăşia.

Dar dacă dorul e legat de lucrurile care încearcă să mascheze umbrele tale şi ale celor de care ţi-e dor, înseamnă că ai ajuns să confunzi părtăşia cu … cârdăşia!

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Biserica, Pe gânduri, Picături, Sare... amară, Trecător prin lume. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Doar dacă…

 1. L.I. zice:

  hmm. eu ma gandesc ca nu mi-ar fi dor de biserica (mea) pe care-o fregventez neregulat daca ar fi sa merg undeva. si da, recunosc ca nu simt c-am partasie cu cei din biserica. sau ca simt f putin(a). umbre cred ca toti avem. chiar si cei care zic c-au partasie adevarata.

 2. marinelblaj zice:

  Hmm, zic şi eu, L.I…. Da, toţi avem umbre, numai că unii le avem pe principiul vorbei aceleia cu „face umbră degeaba…” Iar dacă nu există dorul de biserica pe care o freCventezi, atunci mă întreb de ce o faci (frecventarea)…

  • L.I. zice:

   mereu uit cum se scrie corect.
   o fac pt ca asa scrie in biblie, sa mergem si pe la biserica.

   • marinelblaj zice:

    Aşa… din când în când, să mergem ŞI PE LA biserică? Ceva de genul cum trecem PE LA Alimentara sa cumpărăm pâine, nu? 😀 Of, de ce nu cauţi tu, L.I. ori o biserică adevărată, ori o părtăşie? Nu ţi-e greu aşa? 😦

   • L.I. zice:

    hmm. nu chiar asa ca pe la alimentara. merg ca ma cam mustra constiinta daca nu ma duc. pai poate biserica la care merg eu e o biserica adevarata si nu cu ea ar fi problema ci cu mine. nu te-ai gandit? bis penti mai bune decat asta unde merg eu nu cred ca sunt la mine in oras. poate ar mai fi de incercat niste biserici bapti de-astea mai moderne ori fara apartenenta la vreun cult.

   • marinelblaj zice:

    În sfârşit, „ai pus degetul pe rană” cu „nu cu ea ar fi problema ci cu mine”. Că eu… tot bat toaca… 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.