Pe drumul cel bun – predică fratele Adrian Condrea


Acum două duminici l-am avut ca oaspete în biserica noastră pe fratele Adi Condrea. Citisem cu puţină vreme în urmă pe blogul dânsului ceea ce scria acolo. Dar atât. Personal, nu am avut până recent oportunitatea de a-l auzi propovăduind Cuvântul. Sper să nu se supere pe mine dacă voi spune că auzisem doar lucruri bune despre dânsul. Şi, normal, eram nerăbdător…

O vizită anterioară, în 10 iunie, când fratele Condrea a predicat în biserica noastră, m-a determinat să aştept cu bucurie următoarea vizită. Şi vizita, prin harul Domnului, s-a întâmplat. Am avut parte de un mesaj de actualitate, aşa cum sunt mesajele din partea Domnului. Mulţumim Domnului, mulţumim mesagerului!

Iată textul citit:

Exodul 13:17 După ce a lăsat faraon pe popor să plece, Dumnezeu nu l-a dus pe drumul care dă în ţara filistenilor, măcar că era mai aproape; căci a zis Dumnezeu: „S-ar putea să-i pară rău poporului, văzând războiul, şi să se întoarcă în Egipt.”
18 Ci Dumnezeu a pus pe popor să facă un ocol pe drumul care duce spre pustiu, spre Marea Roşie. Copiii lui Israel au ieşit înarmaţi din ţara Egiptului.
19 Moise a luat cu el oasele lui Iosif; căci Iosif pusese pe fiii lui Israel să jure, zicând: „Când vă va cerceta Dumnezeu, să luaţi cu voi oasele mele de aici.”
20 Au plecat din Sucot şi au tăbărât la Etam, la marginea pustiului.
21 Domnul mergea înaintea lor, ziua într-un stâlp de nor, ca să-i călăuzească pe drum, iar noaptea într-un stâlp de foc, ca să-i lumineze, pentru ca să meargă şi ziua şi noaptea.
22 Stâlpul de nor nu se depărta dinaintea poporului în timpul zilei, nici stâlpul de foc în timpul nopţii.

14:1 Domnul a vorbit lui Moise şi a zis:
2 „Spune copiilor lui Israel să se întoarcă şi să tăbărască înaintea Pi-Hahirotului, între Migdol şi mare, faţă în faţă cu Baal-Ţefon: în dreptul locului acestuia să tăbărâţi, lângă mare.
3 Faraon va zice despre copiii lui Israel: „S-au rătăcit prin ţară; îi închide pustiul.”
4 Eu voi împietri inima lui faraon, şi-i va urmări; dar faraon şi toată oastea lui vor face să se arate slava Mea, şi egiptenii vor şti că Eu sunt Domnul.” Copiii lui Israel au făcut aşa.

Cu permisiunea dânsului, pentru care îi mulţumesc şi aici, am găsit potrivit să vă ofer acest mesaj extrem de folositor în zilele pe care le trăim:

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Biserica, Guest post, Pe gânduri, Trecător prin lume. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Pe drumul cel bun – predică fratele Adrian Condrea

 1. aquarele zice:

  M-ați făcut curios, dar link-ul nu funcționează. („File not found”)

  • marinelblaj zice:

   Dragă „aquarele”, în primul rând, „Bine ai venit în Cetatea de piatră”! Cât priveşte link-ul, am verificat, am rugat şi o prietenă să verifice şi funcţionează! Să nu fie o problemă cu Java script-ul în computerul tău!
   Apropo, ţi-am vizitat puţin blogul! Superbe picturi, foarte frumoase gânduri! Mare har să ai aşa un talent!

   • aquarele zice:

    Într-adevăr acum funcționează, Scriu în timp ce ascult predica. Nu știu ce a fost, căci nimic nu s-a schimbat de atunci la computerul meu. Mulțumesc pentru complimente. Este un har de la Domnul și tare necesar în momentele mai dificile ale vieții. Te poți detașa un pic, atunci când nu mai știi încotro să mergi.
    Mi-a folosit mult postarea cu „Ce e de făcut.” Mulțumesc și Domnul să te binecuvânteze.

   • marinelblaj zice:

    Mă bucur că funcţionează. Şi că poţi asculta. Nu erau complimente, erau… simple constatări 🙂
    Cred că pentru tine pictura este ca muzica pentru mine. Doar că are un alt… sunet (ca unul care am încercat în tinereţe pictura în ulei, cred ca are un sunet alt ei!). Mă bucur ori de câte ori ceva de pe acest blog foloseşte. Mă rog şi eu ca Domnul să fie bucuria ta întotdeauna!

 2. Mira zice:

  Am avut harul de a-l auzi pe fratele Adi predicand si in biserica noastra si a fost o mare binecuvantare prin mesajul care l-a avut pentru adunarea noastra si tare ne-am bucurat de el .
  Tot ce am auzit si noi au fost lucruri bune si pe buna dreptate ca este un predicator care transmite mesajul Domnului cu multa putere ,daruire si de actualitate.Domnul sa-l binecuvinteze pe acest frate minunat de care se foloseste Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.