FAMILII LA COMANDĂ (un articol Alianţa Familiilor)


Cu câţiva ani (2006-2007) în urmă făceam parte dintr-o inimoasă echipă care a încercat să apere valorile căsătoriei printr-o iniţiativă legislativă , urmare căreia trebuia ca în Constituţie familia să fie definită clar ca fiind căsătoria dintre bărbat şi femeie. Deşi, conform legii s-au strâns atunci mult peste numărul necesar de semnături, printr-un artificiu legal Curtea Constituţională nu a dat curs demersului. Dar, de atunci, această Alianţă  a rămas să îşi continue implicarea socială prin lupta împotriva căsătoriilor unisex, a avorturilor şi a tuturor tendinţelor moderne care afectează familia sănătoasă. Evident, sunt abonat la newsletter-ul lor. Astăzi am primit un articol foarte interesant, intitulat „De vânzare-cumpărare. Familii la comandă”. Redau mai jos câteva fragmente din acest articol. Cei care doresc să citească articolul în întregime şi în forma originală pot accesa AICI . Celor care doresc traducerea integrală în româneşte a articolului le pot trimite prin e-mail textul.

De vânzare-cumpărare. Familii la comandă

La inceputul Mileniului III, ca nici odata in istorie, familia e de vinzare si cumparare. Se poate face la comanda. Se vorbeste, scrie, si dezbate mult despre redefinirea ei. Ce defineste familia? Aspectul ei biologic, aspectul relational, sau o combinatie a acestor doi factori? Mai sunt si alti agenti care o definesc? Ne aflam, se pare, intr-un context in care tendinte sinistre graviteaza parca inevitabil spre redefinirea familiei naturale, definita in mod traditional ca fiind constituita dintr-un barbat si o femeie casatoriti si cu copii. Aspectul biologic a fost, de la inceputul speciei umane, trasatura definitorie fundamentala si aproape exclusiva a familiei naturale. Factori care acum o generatie nici macar nu aparusera pe orizont incep, insa, sa infuenteze tot mai mult definirea familiei. Pe linga aspectul biologic, se reliefeaza tot mai agresiv si aspectul intentional, relational si tehnologia moderna. Acesti factori exercita presiuni asupra societatii sa elimine definitia biologica a familiei si sa o inlocuiasca cu factori noi.

Despre acest subiect vorbim astazi. E vorba de familia “moderna”, facuta la comanda, asemenea unor pantofi sau a unei rochii de mireasa. E vorba de ceea ce sociologii din ultimii 10-15 ani denumesc tot mai frecvent “familia intentionala”, (in literatura de specialitatea “intentional family”) adica familia planificata, proiectata dinainte asemenea unui tunel, si nu cea spontana izvorita din sentimentele de dragoste reciproca a tinerilor casatoriti ori din instinctul natural spre procreare a fintei umane. Stiri despre acest fenomen apar si au aparut des in ultimii 10-15 ani fara insa ca cititorul de rind sa le priceapa sau sa le poata asimila ori sa le dea sens. In toamna, Institute for American Values a publicat un studiu comprehensiv privind redefinirea familiei, identificind mai multe variante ale “familiei intentionale” si factorii care tind spre redefinirea ei…

Ultima moda sau varianta de familie, poate cea mai bizara dintre toate, tocmai si-a facut aparitia in San Francisco. Sociologii o numesc “co-parenting bothies”, un termen mai greu de tradus in romaneste, dar care poate fi inteles usor din modul in care e structurata. Acest tip de “familie” se constituie din doua cupluri, un cuplu lesbian si altul homosexual, adica doi barbati si doua femei. In alte cuvinte, copilul are patru (4) parinti homosexuali. Prin contract, cei patru se inteleg care dintre barbati isi va dona sperma, care dintre femei va fi inseminata artificial cu ea, si toti cad de acord sa fie “co-parinti” ai noului nascut. Cei patru nu traiesc toti impreuna, iar copilul trece periodic in custodia fiecarui cuplu. Contractul deasemenea decide cine va avea grija de copil in vacante, cind e bolnav, cine i-i va plati scoala, unde va locui, cu cine si cit timp. In aceasta structura copilul e asemenea unei suveici aruncate dintr-un loc in altul. Copiii acestia nu vor trai nici o data impreuna cu ambii parinti biologici. In permanenta vor trebui sa se ajusteze unor noi si stranii structuri sociale.

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Întrebări... stânjenitoare, Biserica, Disperări, Guest post, Mioritice, Pe gânduri, Politichie, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la FAMILII LA COMANDĂ (un articol Alianţa Familiilor)

  1. gh80iulian zice:

    (sa speram ca?)…Totul se va sfirsi,inainte ca lucrurile sa „avanseze” prea mult in astfel de directii…

  2. Pingback: Un nou articol de la “Alianţa familiilor” | cetatea de piatră

  3. Pingback: Altfel? Cât de altfel? La fel? Cât de la fel? | cetatea de piatră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.