Sancta simplicitas…?


„Israel a păcătuit; au călcat legământul Meu pe care li l-am dat, au luat din lucrurile date spre nimicire, le-au furat şi au minţit şi le-au ascuns printre lucrurile lor. De aceea copiii lui Israel nu pot să ţină piept vrăjmaşilor lor: vor da dosul în faţa vrăjmaşilor lor, căci sunt daţi spre nimicire; Eu nu voi mai fi cu voi, dacă nu nimiciţi ce este dat spre nimicire din mijlocul vostru” (Iosua 7:11-12)

Îmi amintesc de multe ori naivitatea jocurilor copilăriei şi, privind la copiii de astăzi constat mereu şi mereu că nu jocurile erau sau sunt naive… Dacă ar fi să privim la multe dintre caracteristicile omului, de la copilărie şi până la vârsta senectuţii, putem constata că naivitatea este una dintre cele care nu dispar niciodată, ci doar se schimbă. Ceea ce e mai tragic este schimbarea formei sub care ea se manifestă. De la cea nevinovată la cea vinovată. Nu era naivitate vinovată atitudinea lui Adam şi a Evei când se ascundeau de Dumnezeul care ştie şi vede tot?
Şi mă gândesc de câte ori, asemeni  copiilor lui Israel, încercăm să ascundem „lucrurile date spre nimicire” (păcatele, de exemplu!) cu naivitatea cu care credem că ele pot rămâne ascunse!
Ce să mai vorbim de penibila naivitate cu care încercăm să ascundem lucrurile care sunt atât de mari încât nici nu e nevoie să te străduieşti să le vezi!

E ca şi cum ai încerca să ascunzi elefantul sub covorul din sufragerie! Unii reuşesc să facă şi asta, dar apoi se miră că-i tot mai… strâmt locul!

sursa foto: http://www.worth1000.com/

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Galerie | Acest articol a fost publicat în Biserica, Disperări, Mioritice, Pe gânduri, Picături, Zâmbet sau rictus?. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.