Dreptatea… nedreptăţii


„Pentru ce nu-mi ierţi păcatul şi pentru ce nu-mi uiţi fărădelegea? Căci voi adormi în ţărână, şi când mă vei căuta, nu voi mai fi!” (Iov 7:21) 

Nu-i aşa că uneori trăim cu impresia că până şi Domnul este nedrept cu noi? Că am merita mai mult? „Doamne, doar Ţi-am slujit cu credincioşie toată viaţa mea!”, strigăm către ceruri. Şi cerurile par să fi amuţit…
Apoi ne dăm seama (oare?) că greşim şi rostim un „Facă-se voia Ta” mai mult cu resemnare decât cu convingere…
Este Dumnezeu nedrept?
Da! Dumnezeu este nedrept… dacă Îi măsurăm dreptatea după etalonul dreptăţii noastre! Abia dacă ne debarasăm de acest etalon începem să înţelegem. Ce este dreptatea şi cine este Dumnezeu!

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Întrebări întrebătoare, Biserica, Disperări, Pe gânduri, Picături, Sare... amară. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Dreptatea… nedreptăţii

 1. Katia zice:

  In astfel de situatie, mi-as dori sa vad ce „distanta critica” se poate adopta. Sa fii distant si neimplicat fata de eul durut. Asta da victorie! Fata de problemele altora e foarte usor de pastrat distanta critica si datul cu parerea iese natural si corect. Cand insuti te afli in foc, mai e la fel de usor?

  • marinelblaj zice:

   Ca unul care am treut, şi nu o dată, prin „foc”, pot să-ţi spun că POATE fi uşor. Dar, dacă credinţa pe care o ai există şi în cotloanele inimii, nu doar la suprafaţă, e mai mult decât uşor; e o bucurie! E nevoie de timp… şi Pavel a avut nevoie…

 2. gh80iulian zice:

  nu stiu daca „ne debarasam „e expresia cea mai potrivita (sau completa)…in rest,intr-u totul de acord :Dumnezeu e de foarte multe ori nedrept-din perspectiva umana(perspectiva asupra Domnului,a dreptatii si a omului)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.