Gânduri… rânduri


„Cine îşi ascunde fărădelegile nu propăşeşte, dar cine le mărturiseşte şi se lasă de ele capătă îndurare” (Proverbe 28:13) 

Când siguranţa de sine ne părăseşte şi încrederea în propriile forţe îşi arată adevărata valoare, singurul lucru înţelept pe care îl putem face  este să aducem totul în faţa lui Dumnezeu, acolo unde evaluarea este nu doar corectă, ci şi inevitabilă.

Din păcate, luate individual, păcatele noastre par a fi uşor de depăşit şi, din acelaşi motiv, nici nu le vedem adevărata dimensiune.

Suntem asemeni celor care, din cauza lenei, mătură mereu şi mereu sub covor câte o mână mică de gunoi, până ce…

Din nefericire, ştim toate aceste lucruri, numai că suntem prea preocupaţi de gunoiul de sub covorul vecinului… În vreme ce umblăm noi înşine, în aparentul confort al propriei case, pe un covor ce seamănă cu dunele deşertului…

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Biserica, Disperări, Pe gânduri, Picături, Sare... amară. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Gânduri… rânduri

 1. Katia zice:

  Sa mai vorbim despre vantul care bate printre dune?
  Asa, deci pe aceeasi tema am mai citi astazi ce a scris si prietenul A. Sibiceanu: „Am citit undeva că omul nemărturisit şi nepocăit este nespus de crud cu sine însuşi. De ce oare vor fi alegând unii calea asta ?
  Mă întreb: cât de temeinică este lucrarea acestora întru binele comun, când în sufletul lor s-a pripăşit chiar pustia…
  Mi-am amintit şi mi-am pus întrebarea de mai sus pentru că de aproape cinci ani încerc să-l conving pe un om că trebuie să intre în ordinea lucrurilor cumsecade, aceea care împiedică apariţia unor evenimente care-i sunt potrivnice…”

  • marinelblaj zice:

   Eh, măcar de-ar bate un vânt de schimbare! Care să mai schimbe „peisajul”! Acum, e drept că şi taifunurile schimbă peisajul, dar dacă-i necesar…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.