Imigraţie, migraţie şi… migrene


          Aud tot mai des exprimate decizii de genul „Am să mă mut la biserica…”. Sau „Sunt tot mai hotărât(ă) să merg la catolici, ortodocşi etc”. Ori, pur şi simplu „Mai bine stau acasă şi ascult predici la…”.

          Pe de altă parte, şi bisericile se confruntă cu un tot mai mare număr de credincioşi care au ales sau aleg calea străinătăţii, în căutarea… Cunosc bine o biserică ce a ajuns să aibă un număr aproape egal de credincioşi în ţară şi „afară”! Şi sunt convins că există şi din cele care au mai mulţi plecaţi din ţară decât prezenţi în biserica din care fac sau au făcut parte. Că de „duşi”…

          Dar există şi biserici al căror număr de membri creşte ca urmare a unor „politici” bine gândite, având în vedere proiectele pe care le au în vedere (nu dau exemple ca să nu supăr prieteni pe care – încă – îi mai am prin asemenea locuri, dar sunt convins că se cam ştie la ce mă refer!).

          Şi uite-aşa, că e vorba de imigrare sau doar de migrare (că tot vorbim despre oi, turme şi păstori şi doar n-o să folosim transhumanţă, că aia e după anotimpuri, nu după… mofturi!), toate acestea duc la… migrene.

          Suferiţi? De ce?

Despre marinelblaj

... surghiunul în viaţă e greu...
Acest articol a fost publicat în Întrebări întrebătoare, Biserica, Disperări, Mioritice, Pe gânduri, Sare... amară, Uncategorized, Zâmbet sau rictus?. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Imigraţie, migraţie şi… migrene

  1. L.I. zice:

    astia care pleaca afara (din tara, te referi, nu?), nu pleaca din cauza bisericii.

  2. Mira zice:

    Daca unii aleg sa mearga la o alta biserica eu cred ca au o problema pe care nu si-au rezolvat-o cu ei insusi si cu Dumnezeu.Orice problema se rezolva acolo unde esti pus(in societate,in familie in biserica)cu multa intelepciune ,post si rugaciune.
    A fugi de colo colo nu este cea mai buna alegere.Am vazut oameni care au plecat din biserica noastra si totusi nu si-au gasit locul (ori cum zic ei sa se simta bine),iar acum se intorc incet ,sfiosi si oarecum rusinati.Tare mi-e mila de ei….Pocainta este singura calea de intoarcere la Dumnezeu si in biserica Sa.

  3. Very good written post. It will be useful to anyone who usess it, as well as yours truly :). Keep up the good work – for sure i will check out more posts.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.